Răspuns :
x=suma initiala.
x-2/5x-13=8
aducem la acelasi numitor(adica il inmultim pe x cu 5,pe 13 ccu 5 si pe 8 cu 5) si obtinem:
5x-2x-65=40
3x=105
x=35
x-2/5x-13=8
aducem la acelasi numitor(adica il inmultim pe x cu 5,pe 13 ccu 5 si pe 8 cu 5) si obtinem:
5x-2x-65=40
3x=105
x=35
1) 2x/5 lei
2) 13 lei
3) 8 lei
2x/5+13+8 =x numitor 5
2x +65+40 =5x
5x -2x =65+40
3x =105
x =35 lei
2) 13 lei
3) 8 lei
2x/5+13+8 =x numitor 5
2x +65+40 =5x
5x -2x =65+40
3x =105
x =35 lei
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!