Răspuns :
x² -4x - 5 = x² - 5x + x - 5 = x(x - 5) + (x - 5) = (x - 5) (x + 1)
↓ ↓
⇒ a = 5 ; b = -1 (sau invers ...)
↓ ↓
⇒ a = 5 ; b = -1 (sau invers ...)
x² - 4x - 5 = x² - 4x + 4 - 9 =(x - 2)² -3² = (x - 2 - 3)(x - 2 + 3) =
=(x - 5)(x +1) = (x + 1)(x - 5)
x² - 4x - 5 = x² +x - 5x - 5 = x(x + 1) - 5(x + 1) = (x + 1)(x - 5)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!