Răspuns :
[tex]\displaystyle 3 \frac{3}{4} - \frac{1}{12} - \frac{7}{6} = \frac{4 \cdot 3+3}{4} - \frac{1}{12} - \frac{7}{6} = \frac{12+3}{4} - \frac{1}{12} - \frac{7}{6} = \\ \\ = \frac{15}{4} - \frac{1}{12} - \frac{7}{6} = \frac{45-1-14}{12} = \frac{30}{12} = \boxed{\frac{5}{2} }[/tex]
3 3\4-1\12-7\6=
15\4-1\12-7\6=
numitorul comun este :12
45-1-14\12=30\12=5\2
succes
15\4-1\12-7\6=
numitorul comun este :12
45-1-14\12=30\12=5\2
succes
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!