Răspuns :
a) R(x1,x2)= (f(x2)-f(x1))/(x2-x1)
(3x2+2-3x1-2)/(x2-x1) = (3x2-3x1)/(x2-x1) = (3(x2-x1))/(x2-1)= 3 => f(x) crescatoare
(simplificam cu x2-x1)
b) (-x2+1 + x1-1)/(x2-x1)= (-x2+x1)/(2-x1)= -1 => f(x) descrescatoare
(sam - factor comun sus si ne da -(x2-x1) )
(3x2+2-3x1-2)/(x2-x1) = (3x2-3x1)/(x2-x1) = (3(x2-x1))/(x2-1)= 3 => f(x) crescatoare
(simplificam cu x2-x1)
b) (-x2+1 + x1-1)/(x2-x1)= (-x2+x1)/(2-x1)= -1 => f(x) descrescatoare
(sam - factor comun sus si ne da -(x2-x1) )
a)
f(x)=0, 3x+2=0, x=-2/3
f(x)>0, x>-2/3
f(x)<0, x<-2/3
-infinit_____-____-2/3__+__0______+____ +infinit_
b)
f(x)=0, -x+1=0, x=1
f(x)>0, x<1
f(x)<0, x>1
-infinit____+____0___+____1______-____________+infinit
f(x)=ax+b
a>0, rezulta f(x)=monoton crescatoare
Deci f(x)=3x+2=monoton crescatoare
a<0, rezulta f(x)=monoton descrescatoare
Deci f(x)=-x+1=monoton descrescatoare
f(x)=0, 3x+2=0, x=-2/3
f(x)>0, x>-2/3
f(x)<0, x<-2/3
-infinit_____-____-2/3__+__0______+____ +infinit_
b)
f(x)=0, -x+1=0, x=1
f(x)>0, x<1
f(x)<0, x>1
-infinit____+____0___+____1______-____________+infinit
f(x)=ax+b
a>0, rezulta f(x)=monoton crescatoare
Deci f(x)=3x+2=monoton crescatoare
a<0, rezulta f(x)=monoton descrescatoare
Deci f(x)=-x+1=monoton descrescatoare
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!