Mai întâi aduci la același numitor ( 6√3) . Înmulțești prima fracție cu 2, a doua cu 3 și a 4-a cu 6: 4√2/6√3+15√2/6√3-(7√2/6√3+24√2/6√3)= (4√2+15√2)/6√3 - ( 7√2+24√2)/6√3= 19√2/6√3 - 31√2/6√3= (19√2 -31√2)/6√3= -2√2/6√3= -√2/3√3=-√2·√3/3·3=-√6/9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!