din a doua relatie rezulta ca d = c*y/x din prima relatie rezulta ca a*d=c*b adica a* c*y/x=c*b c este diferit de zero, deci putem imparti aceasta relatie prin c rezulta ca a*y/x=b, deci a*y=b*x
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!