Răspuns :
39/12-x = 9/4
Aducem la același numitor și înainte de egal și după egal, numitorul comun fiind 12.
Îl amplific pe x cu 12 și pe 9/4 cu 3:
39/12-12x/12 = 27/12
Se elimină numitorul.
39-12x = 27
-12x = 27-39
-12x = -12 /•(-1)
12x = 12
x = 12/12
x = 1.
I hope I helped you :)
Aducem la același numitor și înainte de egal și după egal, numitorul comun fiind 12.
Îl amplific pe x cu 12 și pe 9/4 cu 3:
39/12-12x/12 = 27/12
Se elimină numitorul.
39-12x = 27
-12x = 27-39
-12x = -12 /•(-1)
12x = 12
x = 12/12
x = 1.
I hope I helped you :)
39/12-X=9/4
39/12-9/4=X
amplifici fractia 9/4 cu 3 => 39-27/12=X
12/12=X => X=1
39/12-9/4=X
amplifici fractia 9/4 cu 3 => 39-27/12=X
12/12=X => X=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!