a)-x³+2x²+x+1 b) este 3 c) calculam P(-1)=-(-1)³+2(-1)²+(-1)+1=1+2-1+1=3 d)-x³+2x²+x+1-x-1=-x³+2x² -x³+2x²=0 x²(-x+2)=0 x₁=x₂=0 x₃=2 e)se face impartirea si obtinem C(x)=-x+2 R(x)=2x-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!