Răspuns :
L
l=2L/3
P=20 cm
2(L+2L/3)=20
L+2L/3=10
3L+2L=30
5L=30
L=6
l=2*6/3=4
A=6*4=24 cm²
l=2L/3
P=20 cm
2(L+2L/3)=20
L+2L/3=10
3L+2L=30
5L=30
L=6
l=2*6/3=4
A=6*4=24 cm²
P=20 => L+ l =10 cm ...
l / L = 2/3 => (l+L)/L = (2+3)/3 =>10/L = 5/3 deci: L = (3*10)/5 = 6 (cm)
↓→ l / 6 = 2/3 => l = (2*6) / 3 = 4 (cm)
⇵
A = L*l = 6cm*4cm=24cm²
l / L = 2/3 => (l+L)/L = (2+3)/3 =>10/L = 5/3 deci: L = (3*10)/5 = 6 (cm)
↓→ l / 6 = 2/3 => l = (2*6) / 3 = 4 (cm)
⇵
A = L*l = 6cm*4cm=24cm²
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!