Răspuns :
Formula generala a termenului unei progresii aritmetice: an = a1 + (n-1)r
a1 = 2
a2 = 5
a2 - a1 = r ==> r = 3
an = 2 + 3(n-1) = 3n - 1
a1 = 2
a2 = 5
a2 - a1 = r ==> r = 3
an = 2 + 3(n-1) = 3n - 1
[tex]\displaystyle \div~2,~5,~8,~11,...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~a_n=?\\ \\ a_n=a_1+(n-1) \cdot r \\ \\ a_1=2,~r=3 \\ \\ a_n=2+(n-1) \cdot 3 \Rightarrow a_n=2+3n-3 \Rightarrow a_n=3n-1[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!