(2√3-1) supra √3-(2-√3) supra √12 -(1-√3)supra √3 = se rationalizeaza numitorii √3(2√3-1)/3 -√3(2-√3)/2.3-√3(1-√3)/3= (2.3-√3)/3-(2√3-3)/6-(√3-3)/3= aducem la acelasi numitor (12-2√3-2√3+3-2√3+6)/6=(21-6√3)/6=3(7-2√3)/6=(7-2√3)/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!