Răspuns :
(a+b):(a-b)= 15 r 8
a= b+42
(b+42+b):(b+4-b)= 15 r8
(2b+42):4=15, 8|×4
2b+42= 63,2|-42
2b=21,2 |:2
b= 10,6
a= 10,6+42
a= 52,6
b=10,6
sper ca e bine
a= b+42
(b+42+b):(b+4-b)= 15 r8
(2b+42):4=15, 8|×4
2b+42= 63,2|-42
2b=21,2 |:2
b= 10,6
a= 10,6+42
a= 52,6
b=10,6
sper ca e bine
(a+b)/(a-b)=15, rest 8
b+42=a
⇒(a-b)×15+8=a+b
(b+42-b)×15+8=b+42+b
42×15+8=2×b+42
630+8=2×b+42
2×b+42=638
2×b=638-42
2×b=596
b=596/2
b=298
a=b+42
a=298+42
a=340
b+42=a
⇒(a-b)×15+8=a+b
(b+42-b)×15+8=b+42+b
42×15+8=2×b+42
630+8=2×b+42
2×b+42=638
2×b=638-42
2×b=596
b=596/2
b=298
a=b+42
a=298+42
a=340
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!