👤

Comentați afirmația,,Matematica poate fi definită ca materia în care nu ştim niciodată despre ce vorbim, nici dacă ceea ce spunem este adevărat."

Răspuns :

Matematica? Despre matematica se scrie și se povestește mii de ani. Pentru omenire, matematica este un mister, un tărâm nou, un tărâm al descoperii și al redescoperirii. Evoluția noastră umană are ca baza aceasta materie.

Viața fără matematica nu ar avea sens. Viața fără matematica ar fi un haos total.

Fie că vrem sau nu, orice facem ajungem sa dam mana cu matematica. Apare ideea de ce sa o studiem? De ce sa studiem noțiuni abstracte? Cu ce ne ajuta pe noi aceste concepte? Răspunsul este cat se poate de simplu. Matematica este baza dezvoltarii noastre. Matematica îți lărgește orizontul cunoașterii, îți creează algoritmii gândirii analitice și logice.

Nu ideea in sine de a ști să extragi radicalul dintr-un număr este important. Este important sa fii capabil sa urmăresti o schema logica și să o respecti pas cu pas, etapa cu etapă. Privind dincolo de ceea ce vedem, cifre, numere, necunoscute, probleme și exerciții, trebuie să înțelegem că matematica este o arta, arta de a gândi.

În viața, suntem adeseori puși în situația în care trebuie sa facem alegeri. Atunci, incercam sa facem alegerea corecta, alegerea care ne mulțumește și împlinește. In acel moment, începem să analizăm situația în care suntem din toate punctele de vedere. Acest lucru nu ar fi posibil fără să avem o gândire matematica.

Învățând matematica, suntem mereu pe un tărâm necunoscut. Așa cum nu știm ce ne așteaptă la capăt de strada, la fel nu știm ce urmează să mai aflam. Matematica este infinită. Oricât de multe lucruri am crede că știm, tot atâtea nu știm. Matematica este evoluția gândirii noastre.

Credem că ceea ce știm este adevărat și totul are sensul pe care noi îl vedem. Apoi, descoperim că dincolo de ce cunoașteam noi se afla și alte realități.

Atunci, putem sa spunem că matematica este acea materie in care nu știm niciodată despre ce vorbim și nici dacă ceea ce credem noi este adevărat.

Cunoașterea matematicii este ca și cunoașterea propriului destin, mereu existand incertitudine in privința zilei ce urmează.

Însă, cum nimeni nu poate nega frumusetea vieții, la fel nimeni nu o poate nega pe cea a matematicii. Dincolo de ce vedem, învațam și înțelegem, exista o profunzime, care ne îndeamnă permanent la cunoaștere și descoperire.