Răspuns :
(m + 3)² + (m - 3)² - 2(m - 3)(m + 3) =
m² + 6m + 9 + m² - 6m + 9 - 2(m² - 9) =
2m² + 18 - 2m² + 18 =
36
m² + 6m + 9 + m² - 6m + 9 - 2(m² - 9) =
2m² + 18 - 2m² + 18 =
36
(m+3)²+(m-3)²-2(m-3)(m+3)
Aplicam formula: a² + b² - 2ab = (a - b)²
⇒ (m+3)²+(m-3)²-2(m-3)(m+3) = [(m+3)-(m-3)]² =[m+3-m+3]² = 6² = 36
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!