Răspuns :
a-b=238
a:b=5 rest b/4 ⇒ a=5·b+b/4=(20b+b)/4=21b/4 inlocuim in prima relatie:
21b/4-b=238
21b/4-4b/4=238
17b/4=238 ⇒ 17b=238×4 17b=952 ⇒ b=952/17 b=56
a=238+56 a=294
R. 294; 56
a:b=5 rest b/4 ⇒ a=5·b+b/4=(20b+b)/4=21b/4 inlocuim in prima relatie:
21b/4-b=238
21b/4-4b/4=238
17b/4=238 ⇒ 17b=238×4 17b=952 ⇒ b=952/17 b=56
a=238+56 a=294
R. 294; 56
a-b=238 (1)
a:b= 5 rest(b:4)
a=5×b+b:4
inlocuim pe"a" in (1)
5b+b:4-b=238
4b+b:4=238 |×4
16b+b=952
17b=952 |:17
b = 56
a=238+56
a = 294
proba:
294-56=238
a:b= 5 rest(b:4)
a=5×b+b:4
inlocuim pe"a" in (1)
5b+b:4-b=238
4b+b:4=238 |×4
16b+b=952
17b=952 |:17
b = 56
a=238+56
a = 294
proba:
294-56=238
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!