Răspuns :
a)
(√3-2)^100.(√3+2)^100=
Se bazeaza pe formula (a+b) (a-b) =a²-b²
[(√3)²-2²] ^100=(3-4)^100=(-1)^100=1
^-puterea
(√3-2)^100.(√3+2)^100=
Se bazeaza pe formula (a+b) (a-b) =a²-b²
[(√3)²-2²] ^100=(3-4)^100=(-1)^100=1
^-puterea
a)
(a - b)²ⁿ = (b - a)²ⁿ
(√3 - 2)¹⁰⁰ = (2 - √3)¹⁰⁰
Expresia din enunț devine:
(2 - √3)¹⁰⁰(2 + √3)¹⁰⁰ = [(2 - √3)(2 + √3)]¹⁰⁰ = [2² - (√3)²]¹⁰⁰ =
= (4 - 3)¹⁰⁰ = 1¹⁰⁰ = 1
Am folosit formula (a - b)(a + b) = a² - b²
c) (√8 - √2)²⁰ = (2√2 - √2)²⁰ = (√2)²⁰ = [(√2)²]¹⁰ = 2¹⁰ = 1024 .
d) (√3 - √12)¹⁶ = (√3 -2√3)¹⁶ = (-√3)¹⁶ = [(-√3)²]⁸ = 3⁸ = (3⁴)² =81² = 6561
(a - b)²ⁿ = (b - a)²ⁿ
(√3 - 2)¹⁰⁰ = (2 - √3)¹⁰⁰
Expresia din enunț devine:
(2 - √3)¹⁰⁰(2 + √3)¹⁰⁰ = [(2 - √3)(2 + √3)]¹⁰⁰ = [2² - (√3)²]¹⁰⁰ =
= (4 - 3)¹⁰⁰ = 1¹⁰⁰ = 1
Am folosit formula (a - b)(a + b) = a² - b²
c) (√8 - √2)²⁰ = (2√2 - √2)²⁰ = (√2)²⁰ = [(√2)²]¹⁰ = 2¹⁰ = 1024 .
d) (√3 - √12)¹⁶ = (√3 -2√3)¹⁶ = (-√3)¹⁶ = [(-√3)²]⁸ = 3⁸ = (3⁴)² =81² = 6561
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!