y-x=5, de aici rezulta y = 5 + x inlocuim in prima relatie: x + 5 + x = 11 2x=11-5 2x=6 x=6:2 x=3 x + y =11 3 + y = 11 y = 11-3 y = 8 a) x<y<z 3<8<9 deci z poate fi doar 9.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!