Răspuns :
a+b=105
[tex] \frac{2}{3}*a= \frac{b}{2} [/tex]
[tex]b=2*( \frac{2}{3}*a) = \frac{4}{3}*a [/tex]
[tex]a+ \frac{4}{3}*a=105 [/tex]
aducem la numitor comun adica 3 si vom avea
3a+4a=315
7a=315
a=315:7
a=45
[tex]b= \frac{4}{3} *45=4*15=60[/tex]
v: 45+60=105
[tex] \frac{2}{3}*a= \frac{b}{2} [/tex]
[tex]b=2*( \frac{2}{3}*a) = \frac{4}{3}*a [/tex]
[tex]a+ \frac{4}{3}*a=105 [/tex]
aducem la numitor comun adica 3 si vom avea
3a+4a=315
7a=315
a=315:7
a=45
[tex]b= \frac{4}{3} *45=4*15=60[/tex]
v: 45+60=105
a+b=105
aducem la numitor comun adica 3 si vom avea
3a+4a=315
7a=315
a=315:7
a=45
v: 45+60=105
aducem la numitor comun adica 3 si vom avea
3a+4a=315
7a=315
a=315:7
a=45
v: 45+60=105
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!