vom incerca metoda coeficientilor nedeterminati: x^2+x-2=(x-a)(x+b)=x^2+bx-ax-ab=x^2+x(b-a)-ab deci x(b-a)=x⇒b-a=1⇒b=a+1 -ab=-2⇒ab=2⇒a(a+1)=2⇒a=1 si b=2 deci x^2+x-2=(x-1)(x+2)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!