7^(x^2-mx) -7^(x-1) +x^2 -(m+1)x +1=0 7^(x^2-mx) -7^(x-1) +x^2 -mx -x +1=0 7^(x^2-mx) +(x^2-mx)= 7^(x-1) +x-1 Aceasta este o ecuatie transcendenta, puteri cu polinoame.
In ambele parti puterea corespunde cu polinomul, deci pt. a avea egalitate: x^2-mx=x-1 x^2 -(m+1)x +1=0 Pt. ca ecuatia sa aiba solutii distincte trebuie ca delta sa fie strict >0. Delta=(m+1)^2-4=(m+1-2)(m+1+2)=(m-1)(m+3)>0 m=(-infinit;-3)U(1;+infinit)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!