5/11·{9/2·[6/11·(4/3-1/(2x))-1/6]-2/5}=1/2 |·11/5 (am folosit punctul pentru inmultire ca sa evit confuzia cu x-necunoscuta) 9/2·[6/11·(4/3-1/(2x))-1/6]-2/5=11/10 |+2/5 9/2·[6/11·(4/3-1/(2x))-1/6]=15/10 |·2/9 6/11·(4/3-1/(2x))-1/6=1/3 |+1/6 6/11·(4/3-1/(2x))=3/6 |·6/11 4/3-1/(2x)=3/11 1/(2x)=4/3-3/11 1/(2x)=(44-9)/33 2x=33/35 x=33/70 S={33/70}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!