Răspuns :
sin^2 (x)+4cos(x)=1-cos^2(x)+4cos(x)
cos(x)=y
-y^2+4y+1-m=0
Δ=5-m
y1=2-√(5-m)
y2=2+√(5-m)
evident ca numai y1 e solutie
-1≤2-√(5 - m)≤1
2-√(5-m)≤1, ⇒ 1≤√(5-m) ⇒ 1≤5-m ⇒ m≤4
2-√(5-m)≥-1 ⇒ 3≥√(5-m) ⇒ 9≥5-m, ⇒ m≥ -4
m ∈[-4,4] ⇒ varianta C
cos(x)=y
-y^2+4y+1-m=0
Δ=5-m
y1=2-√(5-m)
y2=2+√(5-m)
evident ca numai y1 e solutie
-1≤2-√(5 - m)≤1
2-√(5-m)≤1, ⇒ 1≤√(5-m) ⇒ 1≤5-m ⇒ m≤4
2-√(5-m)≥-1 ⇒ 3≥√(5-m) ⇒ 9≥5-m, ⇒ m≥ -4
m ∈[-4,4] ⇒ varianta C
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!