Răspuns :
Migrarea oamenilor în alte ținuturi exstă de pe timpul omului primitiv. Doar motivele acesteia au evoulat în timp. Astfel omul primitiv era în căutarea ținuturilor bogate în hrană pentru supraviețuire.
Motivée migrării în zilele noastre sunt puțin diferite. Unul din motivele principale este bunăstarea economică. Astfel, un doctor în România câștigă cam de !5 ori mai puțin decât homologul său francez sau german.
A doua cauză este prigoana politică. Grupuri etnice nerecunoscute în țara lor cum ar fi kurzii în Turcia, cer azil politic.
Alt motiv care este acum de actualitate este religia adusă la extrem sau aplicată cum scrie într-o carte depășită scrisă acum 2000 de ani. Ceea ce se întâmplă cu valul invaziei de refugiați din Siria la inițiativa Germaniei. Problema care se pune este deja diferența de religie și obiceiuri; lipsa de spațiu decent pentru primirea refugiaților dar și infiltrarea teroriștilor printre refugiați care atacă inopinat în diverse puncte ale Europei.
Unele țări și-au dat seama de acest pericol și au luat măsuri. Astfel Ungaria nu numai că a refuzat primirea de refugiați dar a întărit granițele ridicând bariere. Rusia a declarat că primește refugiații care se suspun legilor rusești, vorbesc rusește și trec la credința ortodoxă , ceea ce niciun refugiat nu a acceptat.
Migrarea mai este și incitata. Astfel Canada primește din orice țară cu condiția ca emigranții să cunoască limba franceza sau engleză să aibă o meserie și un capital de cel puțin 10 000 de dolari, iar USA primește prin metoda faimoasei loterii pentru a obține « grren card-ul »
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Geografie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!