Răspuns :
1. Asa cum a spus si celalalt rezolvitor, poti face proba numerelor date ca solutii, inlocuindu-le in ecuatia initiala..
2.Eu voi incerca sa rezolv ecuatia:
(x-1/3)[8/15-(2/3+4/5)x+x²]=0
(3x-1)[8/15-(10/15+12/15)x+x²]=0
(3x-1)(8/15-22/15x+x²)=0
(3x-1)(8-22x+15x²)=0
x₁=1/3
x₂ ₃=[11+/-√(11²-8×15)]/15=11+/-1]/15
x₂ =12/15=4/5
x₃=10/15=2/3
Corect!
2.Eu voi incerca sa rezolv ecuatia:
(x-1/3)[8/15-(2/3+4/5)x+x²]=0
(3x-1)[8/15-(10/15+12/15)x+x²]=0
(3x-1)(8/15-22/15x+x²)=0
(3x-1)(8-22x+15x²)=0
x₁=1/3
x₂ ₃=[11+/-√(11²-8×15)]/15=11+/-1]/15
x₂ =12/15=4/5
x₃=10/15=2/3
Corect!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!