Răspuns :
f₁+f₂ = 11 , f₁ >f₂ f₁ - f₂= 10 f₁+f₂ = 11
f₁ - f₂= 10 f₁ = f₂+10 f₂+ 10+ f₂= 11
___________
2f₂ = 11- 10
f₂ = ? ani
2f₂ = 1 an sau f₂ = 1:2
f₂= ? ani Transformare: f₂ = 0,5
2f₂ = 12 luni I :2
1 an = 12 luni
f₂ = 6 luni
Observaţie! Jumătate de an = 6 luni
f₁ = f₂ + 10
f₁ = 6 luni + 10 ani sau f₁= 0,5 + 10
f₁= 10 ani şi 6 luni f₁ = 10,5 ani
probă: f₁ + f₂ = 11
10 ani şi 6 luni + 6 luni = 11 ani
10 ani şi 12 luni = 11 ani Obs. 12 luni = 1 an
10 ani + 1 an = 11 ani
11 ani = 11 ani
sau 10,5 + 0,5 = 11
11, 0 = 11
f₁ - f₂ = 10
10 şi 6 luni- 6 luni = 10 ani sau 10, 5 - 0,5 = 10
10 ani = 10 ani 10 = 10
f₁ - f₂= 10 f₁ = f₂+10 f₂+ 10+ f₂= 11
___________
2f₂ = 11- 10
f₂ = ? ani
2f₂ = 1 an sau f₂ = 1:2
f₂= ? ani Transformare: f₂ = 0,5
2f₂ = 12 luni I :2
1 an = 12 luni
f₂ = 6 luni
Observaţie! Jumătate de an = 6 luni
f₁ = f₂ + 10
f₁ = 6 luni + 10 ani sau f₁= 0,5 + 10
f₁= 10 ani şi 6 luni f₁ = 10,5 ani
probă: f₁ + f₂ = 11
10 ani şi 6 luni + 6 luni = 11 ani
10 ani şi 12 luni = 11 ani Obs. 12 luni = 1 an
10 ani + 1 an = 11 ani
11 ani = 11 ani
sau 10,5 + 0,5 = 11
11, 0 = 11
f₁ - f₂ = 10
10 şi 6 luni- 6 luni = 10 ani sau 10, 5 - 0,5 = 10
10 ani = 10 ani 10 = 10
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!