Răspuns :
a+b= 3 (a-b)
a+b+a-b=92
2a=92
a=46
46+b=3 (46-b)
46+b=138-3b
138-3b=46+b
138-46=4b
4b=92
b=23
a+b+a-b=92
2a=92
a=46
46+b=3 (46-b)
46+b=138-3b
138-3b=46+b
138-46=4b
4b=92
b=23
Sa notam numerele cu a si b, suma cu S si diferenta cu D.
Vom avea suma : S=a+b
Si vom mai avea si diferenta : D=a-b
Stim ca suma este de 3 ori mai mare decat diferenta.
Inseamna ca: S=3*D
Inlocuind S si D cu expresiile corespunzatoare lor am obtine:
a+b=3*(a-b)
Mai stim si ca daca am aduna suma cu diferenta am obtine 92.
Asta inseamna ca S+D=92
Ii inlocuim si aici pe S si D si obtinem : a+b+a-b=92
Cum b-b=0 inseamna ca: 2*a=92
Deci a=92:2=46
Revenim la relatia a+b=3*(a-b) si il inlocuim pe a. Vom obtine:
46+b=3*(46-b)
46+b=138-3*b
4*b=92
b=92:4=23
Deci : a=46 si b=23
Vom avea suma : S=a+b
Si vom mai avea si diferenta : D=a-b
Stim ca suma este de 3 ori mai mare decat diferenta.
Inseamna ca: S=3*D
Inlocuind S si D cu expresiile corespunzatoare lor am obtine:
a+b=3*(a-b)
Mai stim si ca daca am aduna suma cu diferenta am obtine 92.
Asta inseamna ca S+D=92
Ii inlocuim si aici pe S si D si obtinem : a+b+a-b=92
Cum b-b=0 inseamna ca: 2*a=92
Deci a=92:2=46
Revenim la relatia a+b=3*(a-b) si il inlocuim pe a. Vom obtine:
46+b=3*(46-b)
46+b=138-3*b
4*b=92
b=92:4=23
Deci : a=46 si b=23
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!