Răspuns :
Paranteza rotundă se efectuează imediat și ecuația devine:
[(8·6-3+5):10+2]:x = 1
Acum efectuăm toată paranteza rotundă și rezultă:
(50:10+2):x = 1 ⇒ 7:x = 1 ⇒ x = 7
[(8·6-3+5):10+2]:x = 1
Acum efectuăm toată paranteza rotundă și rezultă:
(50:10+2):x = 1 ⇒ 7:x = 1 ⇒ x = 7
{[(17-9)x6-3+5]:10+2}:X=1
[(8x6-3+5):10+2]:X=1
[(48-3+5):10+2]:X=1
[(45+5):10+2]:X=1
(50:10+2):X=1
(5+2):X=1
7:X=1
X=7x1
X=7
[(8x6-3+5):10+2]:X=1
[(48-3+5):10+2]:X=1
[(45+5):10+2]:X=1
(50:10+2):X=1
(5+2):X=1
7:X=1
X=7x1
X=7
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!