Răspuns :
a=suma initiala
b=suma depusa pe card
b=(2/3)[a-(1/3)a]=(2/3)(2/3)a=(4/9)a
a=a/3 +b+12
a=a/3 +4a/9 +12 l x9
9a=3a+4a+108
2a=108
a=54lei
b=(4/9)x54
b=24lei
b=suma depusa pe card
b=(2/3)[a-(1/3)a]=(2/3)(2/3)a=(4/9)a
a=a/3 +b+12
a=a/3 +4a/9 +12 l x9
9a=3a+4a+108
2a=108
a=54lei
b=(4/9)x54
b=24lei
x=suma
y=suma pe card
x=x/3+y+12
x=x/3 +4x/9 +12 l x9
9x=7x+108
2x=108
x=54lei
y=(4/9)x54
y=24lei
Raspunsul: Suma de la inceput a fost de 54 de lei ,iar cea de pe card este de 24 lei
Sper ca te-am ajutat!
y=suma pe card
x=x/3+y+12
x=x/3 +4x/9 +12 l x9
9x=7x+108
2x=108
x=54lei
y=(4/9)x54
y=24lei
Raspunsul: Suma de la inceput a fost de 54 de lei ,iar cea de pe card este de 24 lei
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!