Răspuns :
a-b=28
(a+b)-(a-b)=48
dar a-b=28 inlocium mai sus si vom avea
(a+b)-28=48
a+b=28+48
a+b=76
acum avem
a-b=28
a+b=76 se formeaza sistem de ecuatii pe care il adum
a+a+(-b)+b=28+76
2a-b+b=104
2a=104
a=104:2
a=52
a=52 si a+b=76 inlocium si vom avea
52+b=76
b=76-52
b=24
(a+b)-(a-b)=48
dar a-b=28 inlocium mai sus si vom avea
(a+b)-28=48
a+b=28+48
a+b=76
acum avem
a-b=28
a+b=76 se formeaza sistem de ecuatii pe care il adum
a+a+(-b)+b=28+76
2a-b+b=104
2a=104
a=104:2
a=52
a=52 si a+b=76 inlocium si vom avea
52+b=76
b=76-52
b=24
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!