Răspuns :
fie prin inmultire chioara sireducerea termenilor asemenea
√2*√2-√2*1+1*√2-1*1=2-√2+√2-1=2+0-1=2-1=1
fie prin aplicarea formulei de calcul prescurtat
(a*b) (a-b)= a²-b² unde a=√2 si b=1
deci
(√2+1)(√2-1) =(√2)²-1²=2-1=1
De obicei se foloseste a doua varianta; de aceea trebuie invatate formulele de calcul prescurtat, pt ca....scurteaza calculul 9si elimina posiobiliotatilede a gresi)
√2*√2-√2*1+1*√2-1*1=2-√2+√2-1=2+0-1=2-1=1
fie prin aplicarea formulei de calcul prescurtat
(a*b) (a-b)= a²-b² unde a=√2 si b=1
deci
(√2+1)(√2-1) =(√2)²-1²=2-1=1
De obicei se foloseste a doua varianta; de aceea trebuie invatate formulele de calcul prescurtat, pt ca....scurteaza calculul 9si elimina posiobiliotatilede a gresi)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!