Forma generala a unei functii liniare este f:A ->B, f(x)=ax+b, a,b∈R si a≠0 A(-1;2)∈Gf⇒f(-1)=2⇒ -a+b=2 B(2;-1)∈Gf⇒f(2)=-1⇒2a+b=-1 Obtinem sistemul: {-a+b=2 ⇒{-2a+2b=4 {2a+b=-1⇒{2a+b=-1 Adunam relatiile: /3b=3⇒b=1 -a+1=2⇒a=-1 Asadar: f(x)=-x+1 Daca ai nelamuriri,poti sa scrii la comentarii.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!