Răspuns :
a+b=25
a-b=5 ⇒ a=b+5
b+5+b=25
b+b=25-5
2b=20
b=20:2
b=10
a=10+5
a=15
V: 15+10=25
15-10=5
a-b=5 ⇒ a=b+5
b+5+b=25
b+b=25-5
2b=20
b=20:2
b=10
a=10+5
a=15
V: 15+10=25
15-10=5
(1)a+b=25 }=>b+5+b=25/-5
(2)a-b=5=>a=b+5 } 2b=20/:2b=>b=10
(2)=>a=10+5
a=15
(2)a-b=5=>a=b+5 } 2b=20/:2b=>b=10
(2)=>a=10+5
a=15
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!