Răspuns :
a=b·3+5
a-b=2
3b+5-b=2
2b=2-5
b=-3/2
a=1/2
a=8b+3
a+b=9
8b+3+b=9
9b=9-3·
9b=6
b=2/3
a=25/3
a-b=2
3b+5-b=2
2b=2-5
b=-3/2
a=1/2
a=8b+3
a+b=9
8b+3+b=9
9b=9-3·
9b=6
b=2/3
a=25/3
a) a=3b+5 => a - b = 2 adica: 3b+5 - b = 2 => 2b = -3 deci b = -3/2 ;
↑
a = 3×(-3/2)+5 = -9/2+5 = (-9+10)/2 = 1/2 ;
b) a=8b+3 => a+b=9 adica: 8b+3 + b = 9 => 9b = 6 deci: b = 6/9 = 2/3;
↑
a = 8*2/3+3 = (16+9)/3 = 25/3 .
↑
a = 3×(-3/2)+5 = -9/2+5 = (-9+10)/2 = 1/2 ;
b) a=8b+3 => a+b=9 adica: 8b+3 + b = 9 => 9b = 6 deci: b = 6/9 = 2/3;
↑
a = 8*2/3+3 = (16+9)/3 = 25/3 .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!