Răspuns :
1)
x^2-7x=0
x(x-7)=0
x=0 si x=7
2)
x^2+3x+2=0
x1+x2=-3
O ecuatie, cand stim solutiile x1 si x2, se formeaza astfel:
Y^2 -(x1+x2)Y +x1*x2=0, ''*''=inmultit
x^2-7x=0
x(x-7)=0
x=0 si x=7
2)
x^2+3x+2=0
x1+x2=-3
O ecuatie, cand stim solutiile x1 si x2, se formeaza astfel:
Y^2 -(x1+x2)Y +x1*x2=0, ''*''=inmultit
1)pentru a verifica daca x=7 este solutie a ecuatiei inlocuim in ecuatie 7 in locul lui x
7^2-7*7=0,deci x=7 este solutie
2)dupa Viette
[tex] x_{1}+ x_{2}=- \frac{b}{a} =-3[/tex]
7^2-7*7=0,deci x=7 este solutie
2)dupa Viette
[tex] x_{1}+ x_{2}=- \frac{b}{a} =-3[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!