👤

8. Scrieti ca produs de doi factori diferiti de 1: n) (3x-1)la3 - (6x-2)la2 + (9x-3)

Răspuns :

(3x-1)³ - (6x-2)²+(9x-3)=(3x-1)³ - 2(3x-1)²+3(3x-1)
Dam factor comun pe 3x-1
(3x-1)[(3x-1)² - 2(3x-1)+3]=(3x-1)[(3x-1)² - 6x+2+3]=(3x-1)[9x²-6x+1 - 6x+5]=
(3x-1)(9x²-12x+6)=(3x-1)(9x²-12x+6)=
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari