4l+3f=36
5l+6f=50
Din prima expresie avem 3f=36-4l sau 3f=4(9-l)
Din a doua expresie avem 6f=50-5l sau 6f=5(10-l)
Dublam prima expresie :
6f=8(9-l) sau 6f=72-8l
6f=5(10-l) sau 6f=50-5l
72-8l=50-5l
72-50=8l-5l
22=3l =>l=7,3 lei
6f=8·1,7 =>f=2,8 lei
Am refacut problema cu sistem de ecuatii, crezand ca am gresit prima metoda... Nu e gresit, doar ca rezultatul nu e exact, e cu virgula...
Partea de jos, ce urmeaza, ignor-o, te rog !
4x+3y=36 l·(-2)
5x+6y=50
-8x-6y=-72
5x+6y=50
_________
-3x / =-22 =>x=7,(3)