Răspuns :
8) a-b =(3•9+1)/9 => a-b = 28/9
b= 8/3
a-8/3 ( amplifica cu 3) = 28/9 => a = 28/9+24/9 => a = 52/9
10) (31•4+3)/4 =127/4 ( cantitatea inițială de apa din butoi )
(5•4+2 )/4 = 22/4
127/4- a = 22/4 => a = 105/4 ( litri vânduți )
11) 125/12 > 1/2 (amplifica cu 6 ) => 125/12-6/12= 119/12 ( cu atât e mai mare )
(4•9+1)/9 > (2•3+1)/3
37/9 - 7/3 (amplifica cu 3) => 37/9-21/9 = 16/9 ( cu atât e mai mare )
Sper sa te ajute și sa înțelegi !
b= 8/3
a-8/3 ( amplifica cu 3) = 28/9 => a = 28/9+24/9 => a = 52/9
10) (31•4+3)/4 =127/4 ( cantitatea inițială de apa din butoi )
(5•4+2 )/4 = 22/4
127/4- a = 22/4 => a = 105/4 ( litri vânduți )
11) 125/12 > 1/2 (amplifica cu 6 ) => 125/12-6/12= 119/12 ( cu atât e mai mare )
(4•9+1)/9 > (2•3+1)/3
37/9 - 7/3 (amplifica cu 3) => 37/9-21/9 = 16/9 ( cu atât e mai mare )
Sper sa te ajute și sa înțelegi !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!