Răspuns :
Amplifici fractia cu conjugatul numitorului 1-i
(1-i)/(1+i)*(1-i)=(1-i)/(1-i²)=(1-i)/2=1/2-i/2
Im(1/2-i/2)=-1/2
(1-i)/(1+i)*(1-i)=(1-i)/(1-i²)=(1-i)/2=1/2-i/2
Im(1/2-i/2)=-1/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!