👤

Scrie o naratiune de 10 randuri in care sa folosesti complemente circumstantiale de loc sau propozitii circumstantiale de loc pentru a preciza locurile in care se desfasoara actiunea

Răspuns :

Mereu mi-a plăcut să merg la bunici. Am crezut dintotdeauna că acolo e raiul poveștilor, locul unde bunica și bunelul sunt eroii noștri, bravi veterani de întâmplări hazlii. Îmi amintesc foarte bine ziua în care mi s-a spus prima și cea mai frumoasă poveste. 
Ai mei mă trimiseseră să merg la bunici să le duc o bucată de pâine caldă și un ulcior cu vin. Când am ajuns în ograda casei unde locuise tata, un câine care nu trecea de genunchii mei a sărit să-mi înfulece pâinea. Bunica apăruse parcă de nicăieri, strigase ceva la el, ceva indescifrabil pentru mine, iar câinele s-a retras cu coada între picioare sub un vișin, lângă o pisică leneșă. Bunica m-a sărutat, mi-a luat bucatele din mâini și m-a invitat în casă. Căutase o farfurie în care să pună pâinea și când o găsi, se așeză cu mine la masă. Mă privi lung câteva momente și începu cu fraza: „Știi, ......, îmi amintesc foarte bine când eram ca tine și mergeam la bunici...”, frază cu care acum mă obișnuisem.

-În locul punctelor (.....) pune te rog numele tău-
Mârţişor ...

Întâie noapte de martie, cu stele agăţate în cuiul bolţii curate.
Zi frumoasă, cu chipuri vesele şi curate s-a scurs ...
În faţa tarabelor, ochi mari căutau de zor aţe-n roş şi alb cu-n coşar sau trifoi sau, mai nou, cu-n Minion.
De, fiecare a plecat spre al său drum cu-n mărţişor frumos precum ziua cea nouă. Ei, copiii, păreau mai ştiurlubatici ca niciodată deoarece sufletul lor le era iarăşi plin. Şi paşii i-au dus pe la toţi cei dragi, oferind semn de primăvară.
Ziua a rămas lângă fiecine cu-o amintire caldă agaţată-n rază curată de soare şi noaptea întâia de mărţişor s-a-ntins peste ţară.
De-acum, sufletele se vor plimba pe acolo ¹Ipe unde s-au lăsat semne de alb şi roş, semne de primăvară.²I