Răspuns :
a) 2x² + 5 = 7
2x² = 7-5
2x² = 2
x² = 1
x = +- 1
x₁ = -1
x₂ = 1
b) 4x² - 2 = 0
4x² = 2
x² = 2/4
x² = 1/2
x = +- √2 / 2
x₁ = √2 / 2
x₂ = - √2 / 2
c) 19x² + 18 = 17
19x² = 17-18
19x² = -1
x² = - 1/19
x = +- √-1/19
d) 2x² = 1-(-1) la puterea 2010
2x² = 1-1
2x² = 0
x = 0
e) 2 ( x+1 )² +4 = 10
2 ( x+1)² = 10-4
2 ( x+1)² = 6
( x+1 )² = 3
x+1 = +-3
x+1 = +-√3
x+1 = √3
x+1 = -√3
x₁ = -√3-1
x₂ = √3-1
Sper ca te-am ajutat si bafta la scoala !!!
2x² = 7-5
2x² = 2
x² = 1
x = +- 1
x₁ = -1
x₂ = 1
b) 4x² - 2 = 0
4x² = 2
x² = 2/4
x² = 1/2
x = +- √2 / 2
x₁ = √2 / 2
x₂ = - √2 / 2
c) 19x² + 18 = 17
19x² = 17-18
19x² = -1
x² = - 1/19
x = +- √-1/19
d) 2x² = 1-(-1) la puterea 2010
2x² = 1-1
2x² = 0
x = 0
e) 2 ( x+1 )² +4 = 10
2 ( x+1)² = 10-4
2 ( x+1)² = 6
( x+1 )² = 3
x+1 = +-3
x+1 = +-√3
x+1 = √3
x+1 = -√3
x₁ = -√3-1
x₂ = √3-1
Sper ca te-am ajutat si bafta la scoala !!!
a) 2x²+5=7
2x²=7-5
2x²=2
x²=2:2
x²=1
x²=1²
x=1
b) 4x²-2=0
4x²=2
x²=2:4
x²=1/2
x=√1/√2
x=1/√2
c) 19x²+18=17
19x²=17-18
19x²=-1
x²= -1 /19
x= - √1/√19
x= - 1/√19
d)2x² =1-(-1)²⁰¹⁰
2x²=1-1
2x²=0
x²=0
x=0
e) 2 (x+1)²+4=10
2 (x+1)²=10-4
2 (x+1)²=6
(x+1)²=6:2
(x+1)²=3
x+1=√3
x=√3-1
2x²=7-5
2x²=2
x²=2:2
x²=1
x²=1²
x=1
b) 4x²-2=0
4x²=2
x²=2:4
x²=1/2
x=√1/√2
x=1/√2
c) 19x²+18=17
19x²=17-18
19x²=-1
x²= -1 /19
x= - √1/√19
x= - 1/√19
d)2x² =1-(-1)²⁰¹⁰
2x²=1-1
2x²=0
x²=0
x=0
e) 2 (x+1)²+4=10
2 (x+1)²=10-4
2 (x+1)²=6
(x+1)²=6:2
(x+1)²=3
x+1=√3
x=√3-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!