Răspuns :
adunam cele 3 ecuatii
m+n+n+p+p+m = 17+15+18
2×m+2×n+2×p = 50
2(m+n+p) = 50
m+n+p = 50:2
m+n+p = 25
inlocuim pe m+n cu 17
p = 25-17
p = 8
inlocuim pe n+p cu 15
m = 25-15
m = 10
inlocuim pe p+m cu 18
n = 25-18
n = 7
Verificare:
8+10+7 = 25
m+n+n+p+p+m = 17+15+18
2×m+2×n+2×p = 50
2(m+n+p) = 50
m+n+p = 50:2
m+n+p = 25
inlocuim pe m+n cu 17
p = 25-17
p = 8
inlocuim pe n+p cu 15
m = 25-15
m = 10
inlocuim pe p+m cu 18
n = 25-18
n = 7
Verificare:
8+10+7 = 25
m+n+n+p+p+m=17+18+15
2m+2n+2p=50
m+n+p=50:2=25
m+n+n+p=15+17=32
m+n+p+m=17+18=35
2m+n+p-m-2n-p=35-32=3
m-n=3
m-n=3 => m=n+3
n+3+n=17
2n+3=17
2n=17-3
n=14:2
n=7
m=n+3=7+3=10
p=18-10=8
2m+2n+2p=50
m+n+p=50:2=25
m+n+n+p=15+17=32
m+n+p+m=17+18=35
2m+n+p-m-2n-p=35-32=3
m-n=3
m-n=3 => m=n+3
n+3+n=17
2n+3=17
2n=17-3
n=14:2
n=7
m=n+3=7+3=10
p=18-10=8
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!