Răspuns :
Dacă 2a-3b/4a+3b=2/5 ⇒(4a+3b)×2=(2a-3b)×5 ⇔
⇔8a+6b=10a-15b
⇔10a-15b=8a+6b
10a-8a=6b+15b
2a=21b ⇒ a/b=21/2
Sper că ţi-am fost de ajutor !!
⇔8a+6b=10a-15b
⇔10a-15b=8a+6b
10a-8a=6b+15b
2a=21b ⇒ a/b=21/2
Sper că ţi-am fost de ajutor !!
[tex] \frac{2a-3b}{4a+3b} = \frac{2}{5} [/tex]⇒2a-3b=2k si 4a+3b=5k
3b=2a-2k=5k-4a ⇒6a=7k
2a=2k+3b=2,5k-1,5b⇒4,5b=0,5k ⇒9b=k
Din amandoua relatiile avem [tex] \frac{a}{b}= \frac{7k}{6} inmultit cu \frac{9}{k} = \frac{63}{6} [/tex]
3b=2a-2k=5k-4a ⇒6a=7k
2a=2k+3b=2,5k-1,5b⇒4,5b=0,5k ⇒9b=k
Din amandoua relatiile avem [tex] \frac{a}{b}= \frac{7k}{6} inmultit cu \frac{9}{k} = \frac{63}{6} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!