Răspuns :
1/3-1/6-1/2 =
aducem la acelasi numitor (6)
= 2/6-1/6-3/6 =
= (2-1-3)/6 =
= -2/6 =
= -1/3
prima fractie am amplficat-o cu 2
a 3-a fractie cu 3
numitorul comun fiind 6
2/6 am simplificat cu 2 => 1/3
aducem la acelasi numitor (6)
= 2/6-1/6-3/6 =
= (2-1-3)/6 =
= -2/6 =
= -1/3
prima fractie am amplficat-o cu 2
a 3-a fractie cu 3
numitorul comun fiind 6
2/6 am simplificat cu 2 => 1/3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!