L+I+M=246 L=3*I M=(L+I):2 iar L stim ca este 3*I si atunci rezulta (3*I+I):2=4*I:2=2*I Deci M=2*I Acuma inlocuim in prima relatie 3*I+I+2*I=246 6*I=246 I=41 L=3*41=123 M=2*41=82 123+41+82=246
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!