Răspuns :
a-b= 64 => a = 64+b
(a+b):(a-b) = 13 restul 8
a+b = 13(a-b)+8
inlocuim pe a-b cu 64
a+b = 13×64+8 = 832+8 = 840
inlocuim pe a cu 64+b
64+b+b = 840
2b = 840-64
2b = 776 |:2
b = 388
a = 64+388 = 452
Verificare:
452-388 = 64
(452+388):(452-388) = 840:64 = 13 rest 8
a = 452
b = 388
(a+b):(a-b) = 13 restul 8
a+b = 13(a-b)+8
inlocuim pe a-b cu 64
a+b = 13×64+8 = 832+8 = 840
inlocuim pe a cu 64+b
64+b+b = 840
2b = 840-64
2b = 776 |:2
b = 388
a = 64+388 = 452
Verificare:
452-388 = 64
(452+388):(452-388) = 840:64 = 13 rest 8
a = 452
b = 388
S - suma numerelor
S:64=13 rest 8 ⇒
S=64×13+8=832+8=840
l_____l+64
l_____l } 840
Egalam numerele: 840-64=776
776:2=388 (al doilea numar)
388+64=452 (primul numar)
R. 452; 388
S:64=13 rest 8 ⇒
S=64×13+8=832+8=840
l_____l+64
l_____l } 840
Egalam numerele: 840-64=776
776:2=388 (al doilea numar)
388+64=452 (primul numar)
R. 452; 388
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!