Răspuns :
1/2×2/3+8/3 = 2/6+8/3 = 1/3+8/3 = 9/3 = 3
2/6 am simplificat cu 2
2/6 am simplificat cu 2
1/2*2/3+8/3= ( se face mai întâi înmulțirea).
(Se înmultesc sus cu sus si jos cu jos) .
=> 2/6+8/3= .
( se amplifica 8/3 cu 2 si devine 16/6) .
=> 2/6+16/6= ( se pot aduna deoarece au același numitor) .
=18/6 ( se simplifica cu 2 ) = 9/3 ( se simplifica prin 3 ) = 3/1 = 3 ( 3:1= 3).
Sper ca te-am ajutat si ca ai înțeles.
(Se înmultesc sus cu sus si jos cu jos) .
=> 2/6+8/3= .
( se amplifica 8/3 cu 2 si devine 16/6) .
=> 2/6+16/6= ( se pot aduna deoarece au același numitor) .
=18/6 ( se simplifica cu 2 ) = 9/3 ( se simplifica prin 3 ) = 3/1 = 3 ( 3:1= 3).
Sper ca te-am ajutat si ca ai înțeles.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!