Răspuns :
3) =
x²-2x²-2x-4x²+8x+8-(9-6x-3x²+2x³)+3x²-4x+6x-8=
-5x²+6x+8-9+6x+3x²-2x³+3x²+2x-8=
-2x³+x²+14x-9
4) *=inmultit
=
(-3³*x⁵)³:(-3²*x³)⁴+(-2⁴*x⁴)³:(-2³*x³)³+(6²¹*x¹⁸):(-6¹²*x⁹)=
(-3⁹*x¹⁵):(3⁸*x¹²)+(2¹²*x¹²):(-2⁹*x⁹)=
-3*x³-2³*x³=
x³(-3-8)=
-11x³
5)=
x(√3-2)+x(√3-3)-x(2√3-4)=
x√3-2x+x√3-3x-2x√3+4x=
2x√3-2x√3-x=
-x
Sper ca te-am ajutat si nu am gresit la calcule. Succes in continuare !
x²-2x²-2x-4x²+8x+8-(9-6x-3x²+2x³)+3x²-4x+6x-8=
-5x²+6x+8-9+6x+3x²-2x³+3x²+2x-8=
-2x³+x²+14x-9
4) *=inmultit
=
(-3³*x⁵)³:(-3²*x³)⁴+(-2⁴*x⁴)³:(-2³*x³)³+(6²¹*x¹⁸):(-6¹²*x⁹)=
(-3⁹*x¹⁵):(3⁸*x¹²)+(2¹²*x¹²):(-2⁹*x⁹)=
-3*x³-2³*x³=
x³(-3-8)=
-11x³
5)=
x(√3-2)+x(√3-3)-x(2√3-4)=
x√3-2x+x√3-3x-2x√3+4x=
2x√3-2x√3-x=
-x
Sper ca te-am ajutat si nu am gresit la calcule. Succes in continuare !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!