Răspuns :
A) (Y:2)×3 = 10×3
(Y:2)×3 = 30
Y:2 = 30:3
Y:2 = 10
Y = 10×2
Y = 20
B) (7×9-b)-9:3 = 20
(63-b)-3 = 20
(63-b) = 20+3
63-b = 23
b = 63-23
b = 40
C) [60-10:(37-4×X)] =50
10:(37-4×X) = 60-50
10:(37-4×X) = 10
37-4×X = 10:10
4×X = 37-1
4×X = 36
X = 36:4
X = 9
D) 20×10×30×40×a = 0
a = 0
(Y:2)×3 = 30
Y:2 = 30:3
Y:2 = 10
Y = 10×2
Y = 20
B) (7×9-b)-9:3 = 20
(63-b)-3 = 20
(63-b) = 20+3
63-b = 23
b = 63-23
b = 40
C) [60-10:(37-4×X)] =50
10:(37-4×X) = 60-50
10:(37-4×X) = 10
37-4×X = 10:10
4×X = 37-1
4×X = 36
X = 36:4
X = 9
D) 20×10×30×40×a = 0
a = 0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!