Răspuns :
2) dai factor comun si dupa va deveni o formula de calcul prescurtat.
de ex: a) x^3-16x=x(x^2-16)=x(x-4)(x+4)
3) ii grupezi: primul factor cu al 3-lea si al 2-lea cu al 4-lea.
de ex: a) x^3+x^2+x=1=x(x^2+1)+(x^2+1)=(x^2+1)(x+1)
iar la d) si f) ii grupezi pe primii 2 si pe ultimii 2
de ex: a) x^3-16x=x(x^2-16)=x(x-4)(x+4)
3) ii grupezi: primul factor cu al 3-lea si al 2-lea cu al 4-lea.
de ex: a) x^3+x^2+x=1=x(x^2+1)+(x^2+1)=(x^2+1)(x+1)
iar la d) si f) ii grupezi pe primii 2 si pe ultimii 2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!