Răspuns :
[tex] (\frac{3}{2} )^{-1} :2= \frac{2}{3}* \frac{1}{2}= \frac{1}{3}
\\ (\frac{1}{3}) ^{-1} =3[/tex]
(3/2)^(-1)=2/3
2/3:2=1/3
(1/3)^(-1)=3
(3/2)^(-1)=2/3
2/3:2=1/3
(1/3)^(-1)=3
(3/2)-¹ :2 = 2/3:2= 2/3*1/2 = 2/6 simplificam prin 2 şi obţinem 1/3
iar inversul său este 3/1 care este simplu 3
cand este la puterea -1 înseamnă că întorci numărul.
iar din 3/2 devine 2/3.
Sper că te-am ajutat !
iar inversul său este 3/1 care este simplu 3
cand este la puterea -1 înseamnă că întorci numărul.
iar din 3/2 devine 2/3.
Sper că te-am ajutat !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!